P4 pro games naar boeken

Er komen veel games uit in de markt. Maar je raadt het al aan de titel van dit topic, ik wil eens kijken naar welke games je nu allemaal voor de Playstation hebt die naar boeken zijn gemaakt.

Spellen voor spelcomputers die naar films zijn gemaakt zijn er legio, maar het zal je verbazen hoeveel we er ook nog naar literatuur hebben gevonden in een korte zoektocht op google.

Ik loop er in een random manier doorheen

Als jij het echt leuk vind om je kinderen enthousiast te maken over boeken, dan zou je er over kunnen denken om er eens een paar spellen bij te kopen, bijvoorbeeld via ps4-pro-bundel.nl, en ze daarna het boek te laten lezen. De interesse is er dan al, en ook veel dingen uit het spel zullen ineens op hun plek vallen.

Als je echt didactisch verantwoord bezig wilt zijn, dan kun je het ook omgooien natuurlijk. Ze mogen de game dan pas spelen als ze het boek uit hebben. Zo breng je ze wat geduld bij. Daarnaast heeft dit het voordeel dat ze eerst hun eigen fantasie op de tekst los kunnen laten alvorens ze de beelden van het spel zien. Zo kunnen ze ook nog kijken of ze zich het een beetje hetzelfde hadden voorgesteld.

Kijk wel bij een paar van deze spellen uit met de leeftijdscategorie want ze zijn niet allemaal even geschikt voor ook wat jongere kinderen, maar sommigen slechts voor tieners.

PS4 pro games gebaseerd op boeken

Alice in wonderland

Prachtig boek waar een kind perfect zijn fantasie op los kan laten. Je hebt naast het wat meer traditionele verhaal van een game “Alice in Wonderland” uit 2010 ook nog een wat donkere game genaamd “Alice: Madness returns”. Deze laatste moeten de kids zeker wat ouder voor zijn.

Agatha Christie

Er zijn veel spellen gesitueerd rondom de boeken van Agatha Christie. Zo heb je ondertussen leuke puzzelspellen, ook voor de Nintendo DS zoals Agatha Christie: And Then There Were None, Agatha Christie: Evil Under the Sun en Agatha Christie: Murder on the Orient Express (wie kent hem niet?). Intrige en puzzels staan meestal centraal.

Conan the Barbarian

Misschien wist je het niet, maar Conan was eerst ook een boek voordat het werd verfilmd. Er zijn ondertussen al een heel aantal spellen van dus keuze te over, en misschien wel leuk voor je zoon (of dochter mag ook) die van actiefilms houdt. Zo heb je een drieweg combinatie tussen gamen, lezen en kijken.

Discworld

Deze is meer voor de PC, en voor jongeren die van fantasie houden. De boeken zijn meestal wel helemaal in het Engels met soms wat moeilijke (of verzonnen) termen, maar als dat ze niet afschrikt is het een geweldige reeks om te lezen, en een vermakelijke game.

Dracula

Er zijn in ieder geval een hoop vampierengames, maar ook wel een aantal die echt rondom Dracula zijn gecentreerd. Als je kind van spannende horrorverhalen houdt dan is Dracula echt wel een klassieker om te lezen. Kijk met de games alleen uit dat het niet té bloederig wordt voor hun leeftijd.

Alexandre Dumas

Als je je kinderen verhalen wil laten lezen over avontuur en hoffelijkheid, dan zijn de werken van Alexandre Dumas een uitstekend uitgangspunt. Met “The Three Musketeers” heb je een geweldige mix van actie en historie wat veel kinderen zullen waarderen. De laatste game is echter wel uit 2006 dus misschien wel wat gedateerd.

Dune

Voor een kind die van Science fiction houdt is Dune een must-read. De klassieke verhalen waar menig andere film en boek op gebaseerd zijn of op zijn voortgeborduurd als inspiratie. Daarnaast heb je er een geweldige strategie game van die al weer wat jaartjes mee gaat.

Goosebumps

Goosebumps is griezelen voor de iet wat jongere kinderen. Ook de game reeks houdt zich goed aan de leeftijdsgrens en het is dan ook erg geschikt om te laten spelen.

Harry Potter

Deze reeks kan natuurlijk niet ontbreken uit deze lijst. En hoewel de kinderen de boeken waarschijnlijk toch al wel lezen zonder stimulatie zijn de games ook erg goed gemaakt en leuk om ook eens te laten spelen.

H.P. Lovecraft

Als je dan kinderen hebt die ook het occulte interessant vinden en misschien zelfs wel eens een film naar één van zijn vele boeken hebben gezien, dan zijn er ook spellen voor de consoles gebaseerd op de boeken van H.P. Lovecraft, met de meest bekende denk ik Call of Cthulhu. Maar je hebt ook The secret World en Necronomicon.

Middle Earth

Ondertussen mischien meer gemodelleerd naar de films dan naar de boeken, maar er zijn ondertussen heel wat spellen van. Het fantasie en role playing genre grijpt toch ook vaak terug naar een van de grondleggers van de mystieke werelden en de Middle Earth verhalen zijn daar een prachtig voorbeeld van. Ook goede kost om de kids eens te laten lezen want het is eigenlijk ook best wel gewoon goede literatuur.

Sherlock Holmes

Misschien heb jij het zelf nog wel in de kast liggen, de verhalen van Sherlock Holmes. Maar hoe krijg je de kinderen nou zo ver om dit stuk geschiedenis uit de literatuur ook tot zich te nemen? Misschien lukt het met een van de vele series of films en ze zo te enthousiasmeren. Ook kun je het proberen met één van de vele games die er voor zijn uitgebracht, zelfs vrij recente voor de PS4 Pro.

Jules Verne

Deze verhalen ken jij ook nog wel van vroeger, en het zou zonde zijn als de volgende generatie deze mooie avonturen niet meer mee zouden krijgen. Best wel pittige boeken om doorheen te komen dus wellicht met wat gamification als aanmoediging zal het wel lukken. Zo heb je 80 Days uit 2014, Around the World in 80 Days wat een eerdere versie was, Journey to the Center of the Earth voor de DS handheld spelcomputer van Nintendo (leuk voor op vakantie), Nadia The Secret of Blue Water, Return to Mysterious Island 1 & 2 en The Secret of the Nautilus.

The Witcher

Deze wist je misschien niet, maar ook The Witcher is een game serie gebaseerd op een verhalen reeks van short stories. Geschreven door een poolse schrijver met een fantasie achtergrond en ze zijn ook in het Engels te verkrijgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *