Hoogbegaafd

Hoogbegaafd

Een goed boek vinden voor kinderen die hoogbegaafd zijn is soms erg moeilijk. Ze zijn vaak snel afgeleid en willen dan al snel weer wat anders doen. Veel surfen en van hot naar her springen op hun kindertablet om maar leuke en uitdagende apps en spelletjes te vinden. Klik hier voor info over kindertablets op een interessant blog speciaal voor kinderen.

Boeken voor als je hoogbegaafd bent

Net als geschikte content voor je tablet is het ook met boeken lastig. En laten we eerlijk zijn, het liefste wil je dat ze zo veel mogelijk lezen, gewoon in fysieke boeken. Maar dat het niveau van een boek goed is voor jouw hoogbegaafde kind, betekent nog niet dat de inhoud hem of haar zal aanspreken. Zo zijn de meeste kinderboeken die eigenlijk voor hun leeftijd zijn te simpel, en zijn de boeken die voor hun niveau beter geschikt zijn, gewoonweg niet leuk voor hen om te lezen. De onderwerpen die erin worden behandeld zijn vaak veel te volwassen voor ze.

Te simpel boek, het hoogbegaafde kind haakt af. Te volwassen boek, het kind haakt jammer genoeg ook af. En zo krijgen ze langzamerhand een aversie voor lezen en dat is iets wat je helemaal niet wilt als ouder.

We zijn ook op zoek gegaan naar goede boeken voor eigenlijk te slimme kinderen voor hun eigen bestwil en hebben er zeker een heel aantal voor je gevonden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *